Hof ter Welle stelt voor:

Een aantal begeleiders hebben de schouders gezet onder een toneelproject met de bedoeling om kinderen, jongeren en begeleiders samen op het  podium te krijgen. We vonden voldoende enthousiasme bij zowel begeleiding als de jongeren. Er werd een projectgroep opgericht die de opdracht kreeg het concept uit te werken. Nu – een jaar later – zijn we effectief van start gegaan.

Katelijn van Hove, een regisseuse met al enkele jaren toneelervaring,  neemt de regie voor haar rekening.  Haar eerste taak is het verhaal uitschrijven. Gedurende het hele project zal ze ons begeleiden.

Dit project is een mooie kans voor de kinderen en jongeren om hun talenten te ontdekken, kennis te maken met toneel, hun creativiteit te stimuleren, in groep leren werken en zo veel meer.

Iedereen kan bij dit project iets betekenen. Op de planken, achter de schermen, … Er is voor ieder wat wils!

En dat het ons menens is mag duidelijk zijn: de voorstelling zal doorgaan in CC Ter Vesten in Beveren op zaterdag 10 en zondag 11 september. Een prachtige zaal met 400 toeschouwers.

Begeleiders, kinderen en jongeren zijn nu volop bezig aan de repetities en workshops, om op 10 en 11 september 2022 te kunnen schitteren!

 

 

 

Het verhaal

Kifesh! (straattaal voor “hoezo” of “wat is er aan de hand” of “gaat het?”)

De achtjarige Cassie droomt ervan om “beroemd te worden, zodat ze veel geld kan verdienen. Want dan moet haar mama niet steeds gaan werken en kan haar zus gewoon zus zijn”. En waarom kunnen ze niet in één van die mooie, grote huizen wonen waar iedereen altijd de rekening kan betalen en waar ze vast en zeker gelukkig zijn?

Wanneer de school een talentenjacht organiseert heeft Cassie grote plannen. Ze moet en zal winnen! In haar fantasie is alles mogelijk en ze heeft talent, maar wat is ze met talent als het moeilijk gaat op school en het thuis niet meezit? Alles wat ze probeert mislukt, het lijkt op voorhand een verloren strijd. Lukt het Cassie om overeind te blijven?

Het verhaal in de theatervoorstelling ‘Kifesh!’ gaat over ons allemaal. Het gaat over kinderen die naar school gaan, over groot worden en op eigen benen willen (of moeten) staan, maar het gaat ook over volwassenen die ooit jong zijn geweest. Het balanceren op een evenwichtsbalk, over vallen en er weer op staan en haalt iedereen wel de afsprong?

‘Kifesh’ is een verhaal dat in de vorige en volgende generatie verteld kan worden. Want in ieder van ons zit een Cassie. En elk personage heeft zijn gelijk.

Tickets kan u online reserveren via onderstaande knoppen tot 10/09 om 10 uur. Nadien enkel nog te bestellen via mail aan koen.maes@hofterwelle.be.

Tickets voor zaterdag 10/09 om 20u    Tickets voor zondag 11/09 om 15u

Wilt u ons financieel helpen bij dit project?

Met de hulp van de gemeente Beveren kunnen we dit gebeuren redelijk budgetneutraal organiseren, maar aangezien de stemmen van de kinderen moeten worden versterkt zijn we genoodzaakt om headsets te huren. Het huren van deze headsets kost behoorlijk wat geld: 175 euro per set. We hebben er zo’n twintigtal nodig. Om deze grote kost te kunnen dragen doen we graag beroep op u.

U kan ons steunen door de huur van de headsets te sponsoren. Per gesponsorde headset van 175 euro zetten we uw bedrijf in de kijker in ons programmaboekje en ontvangt u 2 gratis tickets op zaterdag of zondag.

U kan ons ook met een vrije bijdrage sponsoren. Uw naam wordt dan vermeld in het programmaboekje.

Giften zijn mogelijk via deze link of op het rekeningnummer BE46 0019 2892 6236 van Hof ter Welle vzw met mededeling “Gift Kifesh!”.

Voor een gift vanaf 40 euro heeft u recht op een fiscaal attest. Hiermee krijgt u belastingvermindering van 45% van het bedrag van uw gift.