Hof ter Welle stelt voor:

 

Een aantal begeleiders hebben de schouders gezet onder een toneelproject met de bedoeling om kinderen, jongeren en begeleiders samen op het  podium te krijgen. We vonden voldoende enthousiasme bij zowel begeleiding als de jongeren. Er werd een projectgroep opgericht die de opdracht kreeg het concept uit te werken. Nu – een jaar later – zijn we effectief van start gegaan.

Katelijn van Hove, een regisseuse met al enkele jaren toneelervaring,  neemt de regie voor haar rekening.  Haar eerste taak is het verhaal uitschrijven. Gedurende het hele project zal ze ons begeleiden.

Dit project is een mooie kans voor de kinderen en jongeren om hun talenten te ontdekken, kennis te maken met toneel, hun creativiteit te stimuleren, in groep leren werken en zo veel meer.

Iedereen kan bij dit project iets betekenen. Op de planken, achter de schermen, … Er is voor ieder wat wils!

En dat het ons menens is mag duidelijk zijn: de voorstelling zal doorgaan in CC Ter Vesten in Beveren op zaterdag 10 en zondag 11 september. Een prachtige zaal met 400 toeschouwers.

Begeleiders, kinderen en jongeren zijn nu volop bezig aan de repetities en workshops, om op 10 en 11 september 2022 te kunnen schitteren!

 

 

 

Het verhaal

Kifesh! (straattaal voor “hoezo” of “wat is er aan de hand” of “gaat het?”)

De achtjarige Cassie droomt ervan om “beroemd te worden, zodat ze veel geld kan verdienen. Want dan moet haar mama niet steeds gaan werken en kan haar zus gewoon zus zijn”. En waarom kunnen ze niet in één van die mooie, grote huizen wonen waar iedereen altijd de rekening kan betalen en waar ze vast en zeker gelukkig zijn?

Wanneer de school een talentenjacht organiseert heeft Cassie grote plannen. Ze moet en zal winnen! In haar fantasie is alles mogelijk en ze heeft talent, maar wat is ze met talent als het moeilijk gaat op school en het thuis niet meezit? Alles wat ze probeert mislukt, het lijkt op voorhand een verloren strijd. Lukt het Cassie om overeind te blijven?

Het verhaal in de theatervoorstelling ‘Kifesh!’ gaat over ons allemaal. Het gaat over kinderen die naar school gaan, over groot worden en op eigen benen willen (of moeten) staan, maar het gaat ook over volwassenen die ooit jong zijn geweest. Het balanceren op een evenwichtsbalk, over vallen en er weer op staan en haalt iedereen wel de afsprong?

‘Kifesh’ is een verhaal dat in de vorige en volgende generatie verteld kan worden. Want in ieder van ons zit een Cassie. En elk personage heeft zijn gelijk.

Tickets kan u reserveren via onderstaande knoppen.

Tickets voor zaterdag 10/09 om 20u    Tickets voor zondag 11/09 om 15u